Dana Adası Balık Avı Turları



Dana Adası balık turu ve balığa çıkan kiralık tekneler.
Balık avlamak sadece oltayı aşağıya indirip saatlerde suya bakmak değildir. Balık avı aynı zamanda denizde harika bir gün geçirmektir de. Tekneden olsun, karadan olsun, ava gittiğiniz yer güzel olmalı, insanın icini acan bir atmosfer yaratmalı, doğayla iç içe olduğunuzu hissettirmelidir.

Dana Adası balık avı

Mersin bölgesinde iste tam da böyle bir yer var. Bilenler bilir, Dana Adası balık avı için buraya gelenlere her türlü zevki tattıran muhteşem bir yerdir. Hem balığa çıkıp bol ve değişik cinslerde balık yakalayalım hem de harika bir manzaramız olsun diyorsanız, doğru yerdesiniz.

Dana Adasında Balık Avı Turları Yapan Tekneler
Ada çevresinde veya açıklarında yakalayabileceğiniz sizi şaşırtabilecek sayıda çeşitli balık türü var. Karagöz, mercan, barakuda, trança, akya, lagos, palamut, uskumru, barbun, mırmır, kaya levreği ( granyöz ), minekop, köpek balığı, kılıç ve orfoz bunlardan bazıları . Dana Adasına ava gitmek isteyenlerin katılabileceği tekne turları özellikle sonbahar ve kış aylarında oldukça çok rağbet görmektedir.

Dana Adası balık avı turları genellikle Boğsak ve Taşucu limanlarından kalkan teknelerle gerçekleşmektedir. Gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz çünkü ne zaman ne kadar yoğun olacağı belli olmuyor ve uzak yoldan gelip uygun tekne bulamazsanız ne adaya gidebilirsiniz ne çevredeki başka bir yere avlanmaya. Bunun icin www.tekneveyat.com sitesiyle iletişime gecebilirsiniz. Bölgedeki en iyi balık avı turu yapan tekleri en uygun fiyatlarla balığa çıkarıyorlar. En azından sormakta fayda var.

Dana Adası jigging için de harika meralara sahip. Özellikle derin suda jig ile balık avı yapmayı hayal ediyorsanız ideal bir yer. Jigging yöntemiyle balık avlamak isteyenler de yine aynı şekilde tekne kiralama hizmetinden faydalanabilirler, jigging turlarına katılabilirler. 


Dana Adasında Balık Avlamak ve Hava Durumu
Adanın açıkları adı üzerinde gerçekten de açık, bazen dev dalgalı ve derindir. Özellikle Lodos ve Keşişleme (yerel adıyla Gündoğu ) kuvvetli estiğinde tekneden olta atmak, ayakta durabilmek ve dolayısıyla zevkle bir şey yakalayabilmek oldukça zor oluyor. Rezervasyon yaptırırken tarihini belirttiğinizde tekne kaptanıyla iletişime geçilerek hava koşullarına gore turun iptali durumunda başka nerde balık avlanıp avlanamayacağı da kararlaştırılabilir.

Dana Adası Balık Avı Turları

Bu yazdıklarımdan olumsuz bir anlam çıkarılmasın. Dana Adası'nın yakın kıyıları olsun veya güneydoğu açıkları olsun, hem hava hem de denizin durumu yılın çok büyük bir bölümünde gerçekten de güzeldir ve balık avı için harikadır.

Dana Adası Tekne Kiralama Ücretleri
Dana Adasına oltayla tekneden balık avlamak amacıyla gitmek için tekne kiralamak isterseniz bu konuda şunları yapmanızı tavsiye ederiz.

Taşucu Kiralık Tekneler
Burada tekne kiralamak özellikle hafta sonları yoğunluğu sebebiyle vardığınız saatte halletmeye çalışırsanız neredeyse imkansız hale gelebilir.

Boğsak Kiralık Tekneler
Aynı şey Boğsak için de geçerli. Hem balığa gitmek isteyen çok hem de bol balık yakalanan avlak yerlerine ava giden kiralık tekne sayısı az. O yüzden mutlaka aynı tekneyle balık avı turları için neyi tavsiye ediyorsak Dana Adası kiralık tekne servisi için de yine Tekne ve Yat sitesine bakmanızı öneriyorum.

Dana Adası Tekne Kiralama

İsterseniz sayfanın en altındaki İletişim - Soru Sor kutucuğunu kullanarak bizimle de tekne kiralamak için iletişime geçebilirsiniz. Tekne kiralama ücretleri ise yapmak istediğiniz av türüne, gününe, saatine ve özellikle de kişi sayısına bağlı olarak ( kişi başı ve gruplar) 150 TL ile 500 lira arasında değişmektedir. Bu bilgiler yukarıdaki ve diğer şartlara göre her zaman değişebileceğinden, lütfen kesin fiyat olarak düşünmeyin. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

1892 Adana Vilayet Haritasında Dana Adası

Dana Adası İngiliz Koyu

1918 Ortadoğu Haritasında Dana Adası

DANA ADASI ADI NEREDEN GELİYOR

PİRİ REİS HARİTALARINDA DANA ADASI

1884 Osmanlı İmp. Haritası ve Dana Adası

Dana Adası Arkeolojik Yüzey Araştırması Sonuçları

Dana Adası Nerede - Dana Adası Türkiye'nin Neresinde

Dana Adası Hakkında Yazılan Kitaplar

This work is licensed under CC BY-NC-ND 4.0