DANA ADASI DALIŞ TURLARI


Dana Adasında Yapılan Dalış Turları hakkında bilgiler. 
Akdenizin en gizemli kıyılarına ve derinliklerine sahip olmasına karşın aynı zaman da en az dalınan noktalarından birisidir Dana Adası.

Dana adası Doğu Akdeniz'de tarihin en eski çağlarından beri butun denizci halklar tarafından çok büyük bir öneme sahip olmuştur. Coğrafi konumu nedeniyle Finikelilerden Romalılara, Araplardan Cenevizlilere hem ticari hem de askeri seferler icin bölgenin tüm rotalarının kesiştiği yerlerden birisidir.

Dana Adası dalış turları
Dalmak için Dana Adası'na giderken karşınıza çıkacak manzara


Zengin ticaret filolarının adanın kıyılarını ve hemen karşısındaki koyları ( Tisan ve Boğsak ) özellikle kötü havalarda doğal barınaklar olarak kullanması asırlar boyu korsanların bu bölgede çok aktif olmasına yol açmıştır.

Bütün bu deniz trafiği yüzyıllar içerisinde Dana Adası'nı adeta bir batık cenneti haline getirdi. Modern zamanlarda da yine bir çok deniz kazasının yaşandığı bölge özellikle batık kaşifleri için oldukça heyecan vericidir.


Son olarak dünyanın en büyük en eski tersanesinin bu adada kurulduğunun ortaya çıkması ile birlikte dalış meraklarının tüm dikkatlerini üzerine çeken Dana Adası profesyonel ve amatör dalgıçları bekliyor.

Dana Adası batık gemi dalışları
Dana Adası dalmayı sevenler için adeta bir cennet

Dana Adası'na Giden Günlük Dalış Turları
Dana Adası'nın su altı zenginliklerini görmek isteyenlere bölgede günlük olarak dalış turları düzenleyen dalış klübünü ve malzemesi olan profesyonel dalgıçları adaya taşıyan kaptanları tavsiye ediyoruz. Tekneveyat.com sitesinden buradaki turları inceleyebilir, uygun durumdaki tekneleri bölgeye gitmeden önce kiralayabilirsiniz. Deneyimli ekibi ve dalışa özel hazırlanmış modern tekneleriyle bölgenin en iyi su altı rehberleriyle gidilen bu turlar her yıl yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiye hizmet vermektedir.

Boğsak'tan Dana Adası'na Tekneyle Seyahat 

Bu blogdaki popüler yayınlar

1892 Adana Vilayet Haritasında Dana Adası

Dana Adası İngiliz Koyu

1918 Ortadoğu Haritasında Dana Adası

DANA ADASI ADI NEREDEN GELİYOR

PİRİ REİS HARİTALARINDA DANA ADASI

1884 Osmanlı İmp. Haritası ve Dana Adası

Dana Adası Arkeolojik Yüzey Araştırması Sonuçları

Dana Adası Balık Avı Turları

Dana Adası Nerede - Dana Adası Türkiye'nin Neresinde

Dana Adası Hakkında Yazılan Kitaplar

This work is licensed under CC BY-NC-ND 4.0