Dana Adası Hakkında Yazılan Kitaplar


Dana Adası ile ilgili bugüne kadar çıkmış kitaplar.
Binyıllardır gizemini her daim koruyan, Akdenizin en az bilinen yerlerinden olan Dana Adası son yıllarda Türkiye'de tarih ve arkeoloji araştırmalarının çoğalması ve bu alandaki çalışmaların gelişmesi ile birlikte şimdilik sadece bilimsel anlamda da olsa son derece özenli hazırlanmış kitaplarda yer bulmaya başladı.

Dana Adası Hakkında Yazılan Kitaplar
Bu çalışmalardan, -aslında ilk ve en önemlisi diyebileceğimiz- bir kitap 2018 yılında çıktı.Editörlüğünü Akdeniz Üniversitesi'nden Doç. Dr. Hakan Öniz'in yaptığı kitabın adı"Akdeniz'in En Büyük Antik Tersanesi: Dana Adası"


Akdeniz'in En Büyük Antik Tersanesi Dana Adası

Mersin Deniz Ticaret Odası'nın basımını üstelendiği bu okunulası şart kitaba Dana Adası, Silifke çevresi, Akdeniz ve Kıbrıs üzerine araştırmalarıyla tanınan 18 akademisyen katkıda bulundu.  

Tarih öncesinde Dana Adası'nın stratejik konumu, Dağlık Kilikya’da Silifke Dana Adası antik tersane alanı çalışmaları, Dana Adası mezar tipleri, Dana Adası üzerindeki su sarnıçları gibi oldukça önemli bilgiler edinebileceğiniz ilgi çekici bölümleri olan "Akdeniz'in En Büyük Antik Tersanesi: Dana Adası" kitabını Arkeoloji Sanat Yayınları'nda buradan bit.ly/3a1GZHE inceleyebilirsiniz 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

1892 Adana Vilayet Haritasında Dana Adası

Dana Adası İngiliz Koyu

1918 Ortadoğu Haritasında Dana Adası

DANA ADASI ADI NEREDEN GELİYOR

PİRİ REİS HARİTALARINDA DANA ADASI

1884 Osmanlı İmp. Haritası ve Dana Adası

Dana Adası Arkeolojik Yüzey Araştırması Sonuçları

Dana Adası Balık Avı Turları

Dana Adası Nerede - Dana Adası Türkiye'nin Neresinde

This work is licensed under CC BY-NC-ND 4.0